پنل آکوستیک
اگر در این صفحه هستید این به این معنی است که یا می خواهید با پنل آکوستیک و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید و یا قصد خرید آنرا دارید. در این صورت باید بگویم به جای درتی آمده اید. ما در مجموعه پارت فوم با تجربه چندین ساله در زمینه تولید، فروش و مشاوره در زمینه انواع عایق آکوستیک آمده ایم تا بهترین انواع پنل آکوستیک را به شما معرفی کنیم. در این مقاله در ابتدا به توضیح در مورد پنل آکوستیک و کاربرد آن خواهیم پرداخت بعد از آن انواع این پنل ها را که اکثرا تولید مجموعه ئارت فوم هستند بررسی می نمایم و در نهایت فضاهایی که این پنل ها قابل مصرف هستند را بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید تا به شما کمک نمایم تا حرفه ای ترین و مناسبترین نوع پنل آکوستیک را انتخاب کنید.
پنل آکوستیک چیست ؟
برای آشنایی با پنل آکوستیک بیاید از اینجا شروع کنیم که کلا آکوستیک چیست؟ اگر در اینترنت جستجویی در این زمینه داشته باشید تعاریف متفاوتی در زمینه آکوستیک پیدا می کنید. ولی اگر بخواهیم تعریف کلی داشته باشیم شاید این تعریف مناسب باشد که بگویم آکوستیک دانش کنترل صوت در محیط است. با این تعریف می توانیم بگویم پنل آکوستیک هم پنلی است که می تواند صوت را کنترل کند. این کنترل می تواند تعاریف مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال گاهی برخی از پنل های آکوستیک بازدارنده صوت هستند. برخی از انواع پنل آکوستیک جاذب فرکانس ها صوت هستند و برخی دیگر بازتابدهنده و جهت دهنده به امواج صوت می باشند. در نتیجه با توجه به این موضوع می توان گفت پنل های آکوستیک کارایی ها و کاربردها مختلفی دارند و برحسب همین کارایی ها از متریال های مختلفی ساخته می شوند.
متریال های مورد استفاده در ساخت پنل آکوستیک
حال سوال مطرح می شود که چه متریال هایی در تولید پنل آکوستیک و یا در کارخانه تولید کننده پنل آکوستیک مورد استفاد ه قرار می گیرد؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت این متریال ها گستره وسیعی از مواد هستند که برخی از مطرح ترین آن ها شامل پشم سنگ ٬ پشم شیشه ٬ انواع فوم ( شامل فوم پلی یورتان ٬ فوم پلی اتیلن ٬ یونولیت یا همان فوم پلی استایرن انبساطی ) ٬ چوب و سایر مواد می باشد. البته طیف این مواد بسیار گسترده است و حتی در برخی از پنل های آکوستیک از متریال های نامعمول نظیر شیشه و گچ نیز استفاده می شود.
این متریال ها معمولا بر حسب ویژگی خود در برابر فرکانس صوتی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول دسته ای هستند که جذب زیادی دارند و فرکانس ها صوتی به طور زیادی داخلشان نفوذ می کند. دسته دوم دسته ای هستند که جذب حداقلی دارند وبیشتر فرکانس ها صوتی را بازتاب می دهند.تولید کنندگان حرفه ای پنل آکوستیک ( به عنوان مثال مجموعه پارت فوم آکوستیک ) از آن دسته متریال هایی که جذب حداکثری دارند معمولا پنل های جاذب را می سازند و از آن دسته پنل ها که بازتاب دهنده هستند معمولا پنل های دیفیوزر یا باز پخش کننده را تولید می کنند. به عنوان مثال ابر پلی یورتان و پشم سنگ باتوجه به ساختار سلولی خود سلول باز و جاذب طلقی می شود و در نتیجه در ساخت پنل های جاذب کاربرد دارد. از طرفی چوب ٬ شیشه ٬ یونولیت ( پلی استایرن انبساطی ) سلول بسته طلقی می شوند و در نتیجه در تولید پنل ها دیفیوزر کاربرد دارند.
دسته بندی انواع پنل آکوستیک برحسب مکانیسم عمل و متریال
پس همانطور که گفتیم بسته به نوع متریال می توان پنل آکوستیک را به دو دسته جذب کننده ها و بازتاب دهنده ها تقسیم کرد. البته پنل های جذب کننده خود به دو دسته تقسیم می شوند. جذب کننده های فرکانس های بالا و جذب کننده های فرکانس ها پایین . همچنین برخی از پنل ها نیز پنل های ترکیبی هستند و از ترکیب پنل های جذب کننده و پخش کننده تولید می شوند. پس در مجموع می توانیم بگویم ما ۴ دسته پنل آکوستیک داریم:
۱. پنل های جذب کننده فرکانس های بالا ( پنل هایی نظیر فوم شانه تخم مرغی ٬ فوم هرمی ٬ فوم فلکسی و….)
۲. پنل های جذب کننده فرکانس های پایین یا همان بیس ترپ ها
۳. پنل های بازپخش کننده یا دیفیوزرها
۴.پنل های دیفیوزر ابزوربر ( پنل هایی که از ترکیب مواد جاذب و بازپخش کننده تولید می شوند).